‘Mijn situatie is natuurlijk niet veranderd maar hoe ik ermee omga; daar ben ik écht wel in gegroeid!’

NEI-therapie

Soms wordt er misbruik gemaakt van je zorgzaamheid en je behulpzaamheid. Men stapt telkens over jouw grenzen. Je kunt niet aan de verwachtingen voldoen. De lat ligt te hoog. Je probeert in gesprek te blijven, maar bij elke gesprek ontstaan er weer nieuwe problemen. Je belandt in een oneindige  conflict situatie. 

Dat overkwam mij met iemand die dicht bij mij stond; iemand die ik vertrouwde.

Ik werd gemanipuleerd en als ik mijn grenzen aangaf werd me dat niet in dank afgenomen en werd de bal naar mij teruggekaatst. 

Ik liep hoe dan ook vast en energetisch was ik op! Rock Bottom was bereikt!!

Ik ging eraan onderdoor en ging hulp zoeken bij een psycholoog die mij heldere handvaten aanreikte waarmee ik zelf mee aan de slag kon.

Maar.. waar moest ik beginnen?

Op dat punt stond ik toen ik   “een investering in mezelf” (zoals ik dat noem) heb gegund. Ik ben aan een individueel coaching traject bij Cuore & Mente bij  Graziella begonnen.

De allereerste wandeling had ik al meteen een enorme emotionele ‘ontlading’ van verdriet en opgekropte frustratie. Wat een verademing, … letterlijk!! 

Gedurende het traject leerde Graziella wat voor uitwerking al deze stress en emoties op mijn lichaam hadden; ze laat je dat letterlijk voelen. 

De goede gesprekken waren verhelderend, troostend en leerzaam tegelijkertijd.  Vooral ook de ontspanningsoefeningen in de vrije natuur, de geluiden in combinatie met de rustige stem van Graziella hebben er toe bijgedragen dat ik weer dieper en rustiger  kon doorademen. Een heel bevrijdende ervaring; dit lukte mijzelf niet meer, hoezeer ik ook probeerde te ontspannen!!

Ik leerde beetje bij beetje om weer in mijn ‘kracht’ komen te staan en mezelf te waarderen om wie ik ben.  

Iets wat een hele klus is als je batterij al heel lang leeg is, de rek er hélemaal uit is en je mentaal op bent.

Al met al heb ik het als een hele mooie, bijzondere en heilzame  coaching ervaren die zoveel meer is dan  een paar gesprekken met iemand.  Ik voelde me écht begrepen en gesteund.

Mijn situatie is natuurlijk niet veranderd maar hoe ik ermee omga; daar ben ik écht wel in gegroeid!

Ik heb geleerd om beter voor mezelf te zorgen en  beslissingen durven en mogen te nemen als dat beter is voor mijn lichamelijke én mentale gezondheid. 

Het  “loslaten” blijft nog een dingetje maar ik heb er alle vertrouwen in dat mij dit ook gaat lukken. Want goed zijn voor mezelf en kiezen voor mezelf is de mooiste gunst die ik mezelf kan geven.  “Selfcare” 

Ik heb vooral ook weer vertrouwen gekregen in mezelf, dat ik een goed persoon ben en dat ik er mag zijn en dat is mij heel veel waard!

Graziella, ik wil je bij deze dan ook hartelijk bedanken voor al je steun, hulp en vooral geduld.

Keep up the good work!!!!!  

Wil je weten of het 1:1 FLOW traject iets voor jou is? Lees dan hier verder https://cuoremente.nl/flow-traject/

Deel dit bericht:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print